logo

שאלון שף - סתיו יהודה

שף סתיו יהודה, ממסעדת 'ג'קו מאכלי ים' אוהב לבשל דגים גם בבית, במיוחד אחרי סרוויס ארוך ומוצלח במסעדה. מאת טניה זו-ארץ

הכי אוהב לבשל: "דגי ים טריים, זה פשוט עושה לי את זה".


לא אבשל לעולם: "צפרדעים וחלזונות – פשוט לא עושה לי את זה. גם כשראיתי את זה בצרפת זה לא עורר בי תיאבון".


שילוב מרכיבים מנצח: "שמן זית משובח, עשבי תיבול ותבלינים טריים - משדרגים כל מנה".

אם לא הייתי שף: "אני מאמין שהייתי אנליסט, מנתח סיכונים – זה פשוט מתאים לי".

הכי אוהב בעבודה: "לסיים סרוויס מוצלח שהמסעדה מלאה וכולם מרוצים, זה מספק אותי".

הכי מעצבן בעבודה: "כששוטף הכלים לא מגיע לעבודה ואז אתה מבין שהבורג הכי קטן במערכת, הוא עדיין בורג חשוב".

לא יכול בלי: "המשפחה שלי. ממנה אני שואב כוחות".

השראה: "אני מקבל השראה מחומרי גלם טריים ומחומרי גלם מיוחדים שלא פוגשים כול יום. השראה נוספת מגיעה מטיולים בעולם".

חרטות: "אין. בדיעבד מבינים שהכול בחיים זה לטובה".

ספק מוערך: "שמן זית 'אורי שגיא' ובירה 'אלכסנדר', קטנים ואיכותיים".

מסעדה מועדפת: "מסעדת נאמוס באי מיקונוס, אני חולם לחזור לשם בקרוב".

אוכל בבית: "דגים בגריל במרפסת".

ארוחה בלתי נשכחת: "כשהייתי טבח מתחיל יצא לי לבשל ארוחה לנשיא המדינה עזר ויצמן ז"ל, לרעייתו ולשגרירי מדינות. זו הייתה ארוחת הגורמה הראשונה שהשתתפתי בה והיא עזרה לי בבחירת המקצוע שלי לחיים".

חולם לבשל ל... "לנכדים שיהיו לי בעתיד".

חולם לפתוח מסעדה ב... "בלב הים, מסעדת דגים".

רקע מקצועי: שף מסעדת 'ג'קו מאכלי ים' מזה שמונה שנים. שימש כסו שף במספר מסעדות מובילות.

הדפס כתבה
|
שלח לחבר
|

קבצים מצורפים